Mirjam Westen curator Beelden op de Berg 2024

 • Door VVMA
 • 24 juni 2022
 • 1
 • 742 Views

Mirjam Westen wordt de curator van de twaalfde editie van de tentoonstelling Beelden op de Berg in Wageningen.

Sinds 1976 worden er iedere vier tot vijf jaar van juni tot september presentaties van hedendaagse beeldende kunst getoond in Belmonte Arboretum op de Wageningse Berg.

Mirjam:  “Ik kijk ernaar uit een hoofdstuk toe te voegen aan de lange traditie van Beelden op de Berg. De locatie in het Arboretum en het accent op nieuw werk van kunstenaars biedt de kans om een unieke tentoonstelling voor een breed publiek te maken.”

Bestuursvoorzitter Arnold Bregt van Beelden op de Berg Wageningen: “Mirjam heeft een inspirerend en eigentijds concept ontwikkeld voor de tentoonstelling in 2024. Komend najaar zal zij tijdens een publieksactiviteit daar een eerste doorkijk van geven.” 

Mirjam Westen is tot augustus verbonden als parttime conservator hedendaagse kunst aan Museum Arnhem en werkt daarnaast als onafhankelijke curator. Zij studeerde kunstgeschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen en de Universiteit van Amsterdam. In haar tentoonstellingen en publicaties vormt kunst in relatie tot maatschappelijke vraagstukken, gender, diversiteit en wereldkunst een rode draad. Zij heeft haar interesse voor dit terrein kunnen uiten en ontwikkelen als curator, kunstcriticus, redacteur en als universitair docent. 

1 comments on “Mirjam Westen curator Beelden op de Berg 2024

 1. Geachte mevrouw Westen,
  U bent ook betrokken bij de Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst.
  Is u bekend of er een archief bestaat dat documenten bevat die betrekking hebben op het proces dat aan de uitreiking vooraf gaat.
  Met vriendelijke groet, J. Steen

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *