Nieuwe voorzitter en nieuw lid van de raad van toezicht van Museum Arnhem

  • Door VVMA
  • 22 juni 2022
  • 0
  • 843 Views

Per 21 juni is Margreet Blaisse de nieuwe voorzitter van de raad van toezicht van Museum Arnhem. Zij volgt daarmee Frank Candel op. Onder zijn voorzitterschap is het museum verzelfstandigd en heeft de vernieuwingsslag plaatsgevonden. Henriette van der Linden, lid van de raad van toezicht, is opgevolgd door Mirjam Blott.

Margreet Blaisse is voorzitter van het bestuur van SSR, het opleidingsinstituut van de rechterlijke macht. Daarvoor was zij President van de Rechtbank Gelderland. Margreet Blaisse is een ervaren en verbindend voorzitter met een groot netwerk. Zij heeft een grote maatschappelijke betrokkenheid die goed aansluit bij Museum Arnhem. Margreet Blaisse: “Ik ken het museum goed als bezoeker en zie Museum Arnhem als een belangrijke en waardevolle plek in de samenleving met veel potentie. Ik kijk ernaar uit om een bijdrage te leveren aan zo’n mooi instituut als Museum Arnhem.”

Frank Candel over zijn opvolger: “De heropening van het museum is een prachtig moment om het stokje over te dragen. Ik ben buitengewoon verheugd dat Margreet Blaisse de nieuwe voorzitter is. Zij is een zorgvuldige en toegankelijke voorzitter en verbonden met Arnhem en met kunst en cultuur.”

Mirjam Blott

Mirjam Blott is een cultuur- en erfgoedspecialist pur sang met een breed netwerk en goed bekend met landelijke en regionale ontwikkelingen op het gebied van kunst, musea en erfgoed. Als opvolger van Henriette van der Linden is die kennis en expertise met de komst van Mirjam Blott weer goed vertegenwoordigd in de raad van toezicht. Mirjam Blott: “De energie en de ambitie die ik in Museum Arnhem proef en zie om vanuit het prachtige vernieuwde gebouw verder te bouwen, ondersteun ik vanuit mijn nieuwe rol heel graag.“

Museumdirecteur Saskia Bak is blij met de komst van de nieuwe voorzitter en het nieuwe lid en is ervan overtuigd dat zij een waardevolle inbreng gaan leveren aan de doorontwikkeling van het vernieuwde museum. Zij bedankt ook de twee vertrekkende toezichthouders voor hun bijdrage in de vernieuwingsslag en hun jarenlange inzet voor het museum.

De raad van toezicht van Museum Arnhem bestaat uit vijf leden en wordt verder gevormd door Corinne Casseres, Eelco Schwirtz en Elmar Noteboom.