Dag Zonder Nacht Festival

  • Door VVMA
  • 23 mei 2024
  • 1
  • 264 Views

In het langste weekend van het jaar, gaat Museum Arnhem door tot in de late uurtjes. Op zaterdag 22 juni presenteert het museum een programma vol kunst, performances, muziek en workshops in en rondom het museum. Een groot deel van het programma is gratis toegankelijk. Bovendien kun je in de museumtuin de hele dag genieten van een hapje en drankje. Zien we je op zaterdag 22 juni?

Programma

Lees hier meer over wat er allemaal te doen is tijdens het Dag Zonder Nacht Festival.

Het complete programa; klik hier voor een grotere versie

Tentoonstellingen (van 11.00 … 20.00 uur)
Neem een kijkje in de museumzalen en bezoek de verschillende tentoonstellingen, zoals Klaas Gubbels – Lang leve de kunst, Na regen komt neonlicht en Studio Lenneke Wispelwey – Breekbare weeldeKlik hier voor het volledige overzicht. Let op: hiervoor heb je een geldig entreebewijs voor het museum nodig.

Rondleiding (om 13.00 & 15.30 uur)
Kom meer te weten over wat er op zaal te zien is. Onder leiding van de nieuwkomers van NewBees ga je langs de verschillende tentoonstellingen. Let op: hiervoor heb je een geldig entreebewijs voor het museum nodig.

Workshop Klaas Gubbels (van 12.00 … 20.00 uur)
Laat je inspireren door de Arnhemse kunstenaar Klaas Gubbels. In deze workshop ga je aan de slag om in zijn stijl een eigen kunstwerk te maken. Tip: je kunt tijdens het festival ook de tentoonstelling Klaas Gubbels – Lang leve de kunst bezoeken.

Performance Sithabile Mlotshwa (om 13.00, 15.00 & 17.00 uur)
In De Koepel kun je je verdiepen in de tentoonstelling van Sithabile Mlotshwa. Om 15.00 en 17.00 uur is er een verdiepend gesprek tussen de Indonesische muzikant Alfian Emir Adytia en de Zambiaanse muzikant Nchimunya Clark Siachaba. Bovendien geeft Nchimunya om 13.00 uur een performance.

Terras (van 11.00 … 20.00 uur)
Geniet in het zonnetje van lekkere cocktails en mocktails op het mooiste terras van Arnhem. Café Pierre serveert ’s avonds ook een daghap, zodat je niks tekort komt.

Expeditie Aardvacht (om 13.30 & 16.00 uur)

Expeditie Aardvacht

In de beeldende en muzikale voorstelling Expeditie Aardvacht van theatermakers DeJong & DeWitte, reis je naar een magisch eiland van Shakespeare. Hier leven mens en natuur nog als één samen.

Christopher Walkman (om 17.30 uur)
Christopher Walkman is een singer-songwriter uit Arnhem. Sinds hij zijn eerste album uitbracht in 2014, varieert zijn muziek van oprechte akoestische folkliedjes tot relaxte slacker rock.

Amèl (om 19.00 uur)
Amèl is de artiestennaam van de 26-jarige Abel Mellema. Zijn eerlijke en persoonlijke teksten op soulvolle muziek kun je het best omschrijven als alternatieve hiphop.

Workshop zeefdrukken (van 14.00 … 19.00 uur)
Bij de Arnhemse Emile Onstenk, het brein achter Zeefmeester, kun je de hele dag een (eigen) shirt of tasje bedrukken. Met Zeefmeester wil Emile het zeefdrukken promoten en mensen laten ervaren hoe leuk dit is om te doen.

Workshop Naaistreek (van 12.00 … 20.00 uur)

Tepelflossen

Naaistreek heet je welkom in de wondere wereld van de Tepelflossen en Tepellijstjes. In deze workshop ga je aan de slag om je eigen setje tepelversiering te maken.

Dansduetten ArtEZ Dance Artist (om 14.30 & 18.15 uur)
Laat je verrassen door dansduetten van tweedejaars studenten van ArtEZ Dance Artist, geïnspireerd op de architectuur en collectie van het museum.

1 comments on “Dag Zonder Nacht Festival

  1. Het Dag zonder Nacht festival in het museum en de museumtuin. Met fijne muziek van een DJ, performances, zeefdrukken, tepelflossen maken, dans en een cellist. Die speelde in de koepel bij de tentoonstelling Inheritance – mapping, colonial history. Muziek en beeld terecht indringend.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *