Workshop: handnaai je eigen jeans met linnen van The Linen Project

  • Door VVMA
  • 2 mei 2024
  • 0
  • 128 Views

Nog niet zo lang geleden kwam er veel handwerk kijken bij het realiseren van kleding. Dit was een langdurig proces, los van het feit dat textiel eerst nog moest groeien. The Linen Project verbouwt sinds 2018 vlas om er linnen van te maken. Dit gebeurt zowel met de hand als machinaal. In de haute couture wordt alles met de hand gemaakt, dit vergt veel kennis, kunde en geduld.

Op veler verzoek organiseer The Linen Project tijdens State of Fashion in Museum Arnhem een cursus om met de hand je eigen jeans te naaien, met linnen van The Linen Project. Je naait je jeans volledig met de hand. Je begint met het aanpassen ven het patroon op je eigen maat. Alle stappen daarna, zoals het maken van een gulp, het opnaaien van de zakken, de band, worden duidelijk uitgelegd zodat je aan het eind van de cursus je eigen jeans kan dragen.

Voor deze cursus is ervaring met naaien aanbevolen maar als je geen ervaring hebt, moet je voorbereidend huiswerk doen.

Woekshop-leider Patricia Kooijman studeerde aan de KABK in Den Haag. Ze werkte twintig jaar op het creatieve atelier van een jeansmerk en maakte kleding en produceerde shows en objecten voor marketingdoeleinden. Het laten ontstaan vanuit het maken heeft haar voorkeur, de mogelijkheden van een lap stof blijven haar na al die jaren nog altijd fascineren.

Kosten: € 450, studentenprijs € 375 (gebruik de kortingscode ‘studentjeans’) inclusief linnen van The Linen Project ter waarde van € 140 plus op maat gemaakt patroon en naaigaren

Duur van de workshop is 5 of 6 dagen, vanaf 19 mei.

Schrijf je hier in

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *