Open Call voor transgender en queer personen

  • Door VVMA
  • 27 oktober 2021
  • 0
  • 395 Views

Om nieuwe tentoonstelling samen te stellen

Museum Arnhem en Julius Thissen zoeken voor een nieuwe tentoonstelling naar transgender en queer personen die willen meedoen aan een residentie in het museum. Het project is toegankelijk voor iedereen die woonachtig is in Nederland, met een interesse voor kunst en uitwisseling. De geselecteerde personen vormen samen een public in residence en gaan een nieuwe tentoonstelling maken in het museum, die eind 2022 opent. De basis hiervoor is de collectie van Museum Arnhem die 25 000 objecten bevat met uiteenlopende werken over macht, liefde, identiteit en meer. Geïnteresseerden kunnen zich tot en met 1 december aanmelden via de website van het museum (https://museumarnhem.nl/nl/nieuws/open-call-residentie-2022), waar ook alle informatie rondom de open call te vinden is.

Het museum stelt een vergoeding van € 3000 beschikbaar voor iedere deelnemer. De groep residenten wordt samengesteld door Nagaré Willemsen (https://sandberg.nl/graduation2018/nagare-willemsen), Simon(e) van Saarloos (http://www.simonevansaarloos.nl/) en Julius Thissen (http://studiojuliusthissen.com/about/) met ondersteuning van medewerkers van het museum. Er is ruimte voor zes deelnemers.

Public in residence

Julius Thissen is kunstenaar, artistiek onderzoeker en begeleidt dit project in Museum Arnhem: ”In plaats van een ‘artist in residence’ kun je een ‘public in residence’ verwachten. Concept, samenstelling en ontwikkeling worden samen gedaan. Het is belangrijk dat transgender en queer personen de ruimte krijgen om te onderzoeken wat het museum voor hen betekent.”

Ontgrenzen

Dit project is onderdeel van een vierjarig samenwerkingsproject ‘Ontgrenzen’ met Museum Het Valkhof in Nijmegen, in het kader van de Basisinfrastructuur voor regionale musea. Het project resulteert tot en met 2024 jaarlijks in een tentoonstelling inclusief publieksprogramma, alternerend in één van de musea.

https://museumarnhem.nl/nl/nieuws/open-call-residentie-2022

Illustratie: ajsaajsaajsa

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *