Een ode aan de natuur

  • Door VVMA
  • 3 mei 2022
  • 0
  • 395 Views

Tot 6 juni presenteert Hetty van de Zande een reeks foto’s in Filmhuis Oosterbeek. Dagelijks maakt zij met haar I-phone op zak wandelingen door de Oosterbeekse uiterwaarden en bossen. Daarbij kijkt ze met verwondering naar haar omgeving en zonder echt te zoeken vindt ze haar motieven. Ook haar moestuin is een inspiratiebron. Inzoomend op een detail en het ‘overbodige weg snijden’ is haar werkwijze om tot een bijzonder beeld te komen.

Hetty: “In het verleden reisde ik nog met een beperkt aantal fotorolletjes in mijn rugzak door Azië, mijn fotomomenten zorgvuldig uitzoekend. Nu met mobiele telefoons, die tegenwoordig een redelijk goede kwaliteit foto’s opleveren, is het een nieuwe uitdaging en andere vrijheid om mijn composities aan alle kanten uit te proberen of juist snel te kunnen reageren op wat zich voordoet.”

Hetty van de Zande (Curaçao, 1953) studeerde van 1970 tot 1975 aan de Akademie voor Beeldende Kunsten (nu ArtEZ) in Arnhem. Naast fotografisch werk maakt ze keramiek en tekeningen.


Vanaf 20 april 2022 in Filmhuis Oosterbeek
Weverstraat 85, 6862 DL Oosterbeek
Geopend tijdens de voorstellingen.

Kijk op filmhuisoosterbeek.