Vijftien artiesten door de lens van Sophie Vermeulen 

  • Door VVMA
  • 3 april 2024
  • 0
  • 232 Views

Maak kennis met 15 creatieve artiesten uit Arnhem door de lens van de Arnhemse fotograaf Sophie Vermeulen, zoals danser Ruben Chi, schrijver Jesse Laport, kunstenaar Maria Roosen en filmregisseur Mascha Halberstad. Ze portretteerde ze – speels en eigenzinnig – op basis van hun persoonlijkheid en kunst. De foto’s zijn tot en met 20 mei te zien in De Koepel van Museum Arnhem

Sophie Vermeulen (1993) probeert met haar foto’s een nieuw perspectief te bieden op hoe wij onszelf en de mensen om ons heen bekijken. In haar studio fotografeert ze de mensen die ze ontmoet, met natuurlijke materialen, kleuren en structuren, die ze passend vindt bij hun persoonlijkheid. Deze portretten zijn speels, kleurrijk, eigenzinnig en humorvol.

Sophie woonde en werkte als kunstenaar in residentie in Marrakesh (Marokko), Kolkata (India) en Lanaken (België). Ze nam deel aan tentoonstellingen in Europa en Afrika en was genomineerd voor de Photography Award van het Business Art Service Nederland.

Standplaats Arnhem

Deze fotoreeks maakt deel uit van het project Standplaats Arnhem. In dit project, opgezet door Arno de Blank, wordt de verhouding van creatieve artiesten, die wonen en/of werken in Arnhem, met de stad onderzocht. Standplaats Arnhem kwam tot stand met dank aan Mediafonds Arnhem, Pictoright Fonds, Cultuurfonds en een crowdfunding via voordekunst.nl.

Publicatie

Bij deze tentoonstelling verschijnt ook een herdruk van de publicatie Standplaats Arnhem. In deze publicatie – in RISO-print, ontworpen door Doris Boerman – vind je de portretten van de Arnhemse artiesten door Sophie Vermeulen, in combinatie met interviews met deze artiesten door journalist Leendert Douma. Deze publicatie is voor € 24,95 te koop in de winkel van Museum Arnhem.

Maria Roosen, Ruben Chi, Mascha Halberstad en Jesse Laport door Sophie Vermeulen

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *