Iris Ruisch benoemd tot directeur State of Fashion

  • Door VVMA
  • 6 juni 2023
  • 0
  • 282 Views

Iris Ruisch is per 1 juni 2023 benoemd tot directeur-bestuurder van de stichting State of Fashion. Zij zal de dagelijkse leiding van dit internationaal modeplatform op zich nemen en verantwoordelijk zijn voor het strategisch, inhoudelijk en zakelijk beleid van State of Fashion. Tot op heden was Ruisch head of program voor State of Fashion.

Pioniers

State of Fashion is een internationaal modeplatform dat pioniers op het gebied van mode-ontwerp, onderzoek en business met elkaar verbindt en hun ideeën en innovaties met de wereld deelt. State of Fashion staat voor het kritisch reflecteren op de norm, op de gangbare posities en modellen in de mode. Met een biënnale, discussieprogramma’s, labs voor ontwerpend onderzoek, tentoonstellingen en publicaties worden visionaire ideeën uit binnen- en buitenland bijeen gebracht. Samen met ontwerpers, bedrijven, wetenschappers, het onderwijs, consumenten en andere stakeholders in de mode verkent State of Fashion een dringend noodzakelijk nieuw modesysteem.

Over Iris

Iris Ruisch studeerde in 1998 af aan ArtEZ University of the Arts Fashion Design, waarna zij voor verschillende modehuizen werkzaam was als Head of Design. Ze was jarenlang intensief betrokken bij talentontwikkeling als senior design consultant & talentscout bij HTNK, en werd daarna creatief directeur bij Amsterdam Fashion Week. In 2017 werd ze mede-oprichter van Stichting M-ODE, waarvoor ze als directeur  verder bouwde aan talentontwikkeling en duurzaam mode-ondernemersschap. Daaruit ontstonden samenwerkingsverbanden zoals Taskforce Fashion, met partners State of Fashion en Fashionclash. Deze organisaties vertegenwoordigen Nederland sinds 2022 in de European Fashion Alliance. Daarnaast is zij adviseur Internationalisering bij het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en voorzitter Fashion bij de Dutch Design Awards. Sinds januari 2022 vervulde zij de functie van head of program voor State of Fashion.

Iris Ruisch (foto: Milan Gino)

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *