Mijn geliefde kunstwerk: La Rencontre 

  • Door VVMA
  • 31 december 2022
  • 0
  • 385 Views

Ineke Klinge vertelt over het meesterwerk in haar woonkamer

“Vrienden brachten ons in contact met een kunstenaar die persoonlijke verhalen schildert. Na een verbouwing hadden wij een hele muur vrij voor een kunstwerk. Een bezoek aan het atelier van de schilder leidde tot een vruchtbare samenwerking. In meerdere sessies, op het atelier in Kampen, maar ook op het atelier in de Franse Ardennen, vertelden wij ons verhaal. Vervolgens heeft de schilder daar zijn verbeelding op losgelaten.”

Zomerliefde

“Het verhaal omvat de geschiedenis van een zomerliefde tot aan het definitief kiezen voor elkaar. Daartussen liggen vele jaren waarin uiteenlopende wegen werden gekozen. De schilder probeerde iets van die geschiedenis te begrijpen en zocht naar overeenkomsten en verschillen.

Op het schilderij zijn enkele aspecten daarvan te herkennen: een boekenvoorkeur voor fictie versus een voorkeur voor non-fictie. Het jarenlange proces wordt verbeeld door de trage beweging van de cementtonnen naar elkaar toe. De Veluwe figureert als geboortegrond, waar beiden zich thuis voelen. Op de Hoge Veluwe zijn de mise-en-scène foto’s gemaakt, met groot enthousiasme en heel veel lol. La Rencontre is het masterpiece in onze woonkamer en roept elke dag dierbare herinneringen op.”

Wouter Berns 2017, La Rencontre, acryl op doek, 83 x 183 cm

Het atelier van Wouter Berns in Pouilly

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *