Expositie: Roland Sips, grafisch wonderkind

  • Door VVMA
  • 28 september 2022
  • 0
  • 614 Views

Tien jaar na de dood van de Dierense beeldend kunstenaar Roland Sips is vanaf zondag 9 oktober in de Oranjerie in Dieren werk van hem te zien. Sips was een rastekenaar, die hoofdzakelijk in zwart-wit werkte. Hij maakte veel penseeltekeningen, in een aantal gevallen voorzien van intrigerende teksten. In zijn laatste jaren bleek Sips ook een meester in de airbrushtechniek. Bevriende kunstenaars zagen in hem een grafisch wonderkind. Van alle genres die hij beoefende zijn op de expositie voorbeelden te zien.

Sips studeerde aan de AKI in Enschede en later aan de Rijksacademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam. Hij was tot zijn dood werkzaam als docent aan de AKI in Enschede. Voor onder meer NRC, Vrij Nederland en Hollands Maandblad maakte hij illustraties. Ook gaf hij boeken uit, veelal in eigen beheer; daarvan zijn op de expositie voorbeelden te zien.

De expositie ontstond op initiatief van Carin Unverzagt, de partner van Sips. Ze wilde het werk van Sips graag in diens laatste woonplaats laten zien. Bovendien biedt ze bezoekers de mogelijkheid zijn werken te kopen.

Unverzagt is ook beeldend kunstenaar en was docent aan de Rietveldacademie in Amsterdam. Ze exposeert regelmatig. Ook háár werk is op de expositie te zien. Uit de vele genres die zie beoefent heeft ze voor de expositie gekozen voor haar zeefdrukken, die in haar geval zo tekenachtig zijn dat je ze bijna niet als zeefdrukken herkent.

De expositie loopt van zondag 9 oktober tot 9 januari 2023.

De Oranjerie is gevestigd in het Carolinapark in Dieren, Hogestraat 9A. De Oranjerie is geopend van woensdag tot en met zondag van 10.00 tot 18.oo uur.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *