Eden (10) is de nieuwe kinderdirecteur van Museum Arnhem

  • Door VVMA
  • 9 december 2021
  • 0
  • 574 Views

Eden van Nieuwenhoven (10) van de Arnhemse Montessorischool is de nieuwe kinderdirecteur van Museum Arnhem. Deze week ondertekende ze haar contract in de koepel van het vernieuwde museum, onder toeziend oog van directeur Saskia Bak.

Eden zit al vol ideeën voor haar werk als kinderdirecteur: “Voor mij is kunst niet alleen maar schilderijen en tekenen, maar ook muziek en dans. Daarom lijkt het mij leuk als je dingen kunt doen en niet alleen maar kunt kijken naar schilderijen. Ik zou het leuk vinden als kunst niet alleen in musea is, maar ook buiten het museum op plekken waar kinderen het vaker kunnen zien.”

Museum Arnhem heeft sinds vijf jaar een kinderdirecteur in dienst. De kinderdirecteur denkt mee, geeft advies en test het aanbod voor kinderen samen met klasgenoten, familie en vrienden. Uit diverse inzendingen werd Eden verkozen tot de nieuwe kinderdirecteur. Ze wordt hiermee de vierde kinderdirecteur van het museum en volgt Doutsen Wierda (11) op. Eden gaat het komende jaar het programma-aanbod voor het vernieuwde museum testen en advies geven. Ook zal ze aanwezig zijn bij openingen en evenementen van het museum.

Saskia Bak kijkt uit naar de samenwerking met Eden: “Het is belangrijk dat iedereen vanaf jongs af aan kennis kan maken met kunst. We vinden het daarom ook heel belangrijk dat kinderen zelf mee kunnen denken om het museum leuker te maken voor kinderen. Ik verheug me enorm op de samenwerking! We gaan een mooi jaar tegemoet met de opening van het museum in het voorjaar.”

Saskia Bak, Eden van Nieuwenhoven en scheidend kinderdirecteur Doutsen Wierda (foto: Eva Broekema)