Voorbeeldenkabinet etstechnieken

  • Door VVMA
  • 12 oktober 2022
  • 0
  • 382 Views

Rond het jaar 2000 maakte Paulien Wittenrood samen met Elsbeth Zimmermann, beiden beeldend kunstenaar en grafiekdocent, een ‘Voorbeeldenkabinet van etstechnieken’: kleine zinkplaatjes, in verschillende technieken bewerkt, in salpeterzuur geëtst en afgedrukt. Het was ons lesmateriaal voor de bijscholingscursussen die we gaven voor beroepskunstenaars.

Paulien zet die collectie nu op internet in haar blog ‘Het Voorbeeldenkabinet van etstechnieken’. Omdat zelfs museummedewerkers soms weinig weten van grafische technieken en veel amateurgrafici en kunstliefhebbers in etstechnieken zijn geïnteresseerd, lijkt de blog een zinvolle bron van informatie. Hij is te vinden op https://paulienwittenrood.nl/index.php/2022/03/30/voorbeeldenkabinet-van-etstechnieken/

Paulien Wittenrood heeft 25 jaar als beeldend kunstenaar grafiek gemaakt en was ook jarenlang docent grafische technieken. Van eind 2018 tot aan de eerste lockdown in 2020 was ze als vrijwilliger betrokken bij het ‘prentenproject’ van Museum Arnhem voor de digitalisering van de prentencollectie, onder leiding van Joanna Minderop.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *