Purple Sky and Blue Waves

  • Door VVMA
  • 15 april 2022
  • 0
  • 378 Views

De tentoonstelling Purple Sky and Blue Waves is onderdeel van de serie Cluster Bubble, een jaarlijks terugkerende reeks groepstentoonstellingen waarin telkens een medium uit de beeldende kunst onder de aandacht wordt gebracht. Het doel van deze reeks is dat de werken elkaar versterken, vandaar de naam Cluster Bubble, een verwijzing naar verbinding en onderlinge samenhang.
Cluster Bubble 2022 met de titel Purple Sky and Blue Waves, is gericht op video, nieuwe media, video-installaties en filmwerken. In de tentoonstelling worden presentaties getoond die variëren van abstracte lichtbeelden, registraties van performances, kunstfilms, animaties, stop-motion producties en kunst-documentaires. Rode draad in deze tentoonstelling, waarin al deze filmwerken zich manifesteren, is het publieke domein en de menselijke verhouding daartoe.

Hoe beleef je de ruimte om je heen?
Hoe wordt publieke ruimte ingericht en wie bepaalt eigenlijk waar het voor wordt gebruikt? Wat zijn de kenmerken van een publieke ruimte en wat is eigenlijk openbaar? Wat zijn de menselijke verhoudingen tot dit onderwerp en hoe kan je daar als persoon invloed op uitoefenen? Dát is het onderliggend thema van de tentoonstelling Purple Sky and Blue Waves.

De kunstenaars in deze tentoonstelling kiezen allen nadrukkelijk voor het medium film of video om in te werken en zijn, ieder op volstrekt eigen wijze, nauw betrokken bij omgevingen: politieke, sociale, openbare, maatschappelijke, culturele en dergelijke. Ze stellen daarbij vragen over hun eigen dagelijkse omgeving, omgevingen die verboden zijn of creëren juist eigen omgevingen en leggen dit alles vast om het met ons te kunnen delen.

 Purple Sky and Blue Waves is tot en met 22 mei te bezoeken op vrijdag, zaterdag en zondag, van 12.00 tot 17.00 uur en op afspraak, alleen voor groepen

Het adres: Omstand — space for contemporary art Van Oldenbarneveldtstraat 92 A, Arnhem

mailto: info@omstand.nl

Deelnemende kunstenaars:
Tanja Engelberts
Valentina Gal
Bram Kuypers & Lennart de Neef
Salim Bayri
Hans van Houwelingen
Ioanna Mitza
Geert Mul
Curator:
Rob Groot Zevert (Omstand)