Jong talent aan het werk: Rozet x Plaatsmaken

  • Door VVMA
  • 6 juli 2022
  • 0
  • 575 Views

Rozet en Plaatsmaken gaan samenwerken om mogelijkheden te bieden voor jonge aan Arnhem gerelateerde kunstenaars. 

Gedurende een aaneengesloten periode kunnen zij zich verdiepen in een onderwerp of techniek, ze moeten na hun studie meters maken om hun skills op peil te brengen. Daarnaast is het prettig wanneer ze direct in aanraking komen met het Arnhemse beeldende kunstnetwerk.

De afgelopen jaren is er vanuit een digitale vermoeidheid een groeiende belangstelling voor ambacht. Met dit project willen Rij  die aandacht vergroten en vasthouden. Vanuit het Erfgoedcentrum heeft Rozet al aandacht voor erfgoed en hedendaagse interpretaties.

Er is in 2022 ruimte voor twee kunstenaars die in hun proces kunnen worden begeleid door Plaatsmaken. Het doel is een reeks nieuwe werken. In deze reeks is tenminste één werk een editie die kan worden verkocht. Deze werken worden in Rozet tentoongesteld, en mogelijk ook bij Plaatsmaken.

Oproep Rozet x Plaatsmaken

Derk Muller legt op zijn sokken de laatste hand aan het werk dat hij maakte in het project van Plaatsmaken met Rozet, waarin we dit jaar twee jonge talenten een werkperiode aanbieden. Of nou ja, laatste hand, er moeten nog shirtjes genaaid worden, kasten gebouwd met gezeefdrukt hout. Binnenkort te zien in Rozet Arnhem, stay tuned!