Erwin Olaf in De Koepel

  • Door VVMA
  • 13 december 2023
  • 0
  • 418 Views

Introdans en Museum Arnhem brengen met de gratis toegankelijke tentoonstelling Erwin Olaf voor Introdans in De Koepel van het museum een eerbetoon aan de onlangs overleden fotograaf Erwin Olaf (1959 … 2023). In deze expositie worden foto’s tentoongesteld, die Olaf tussen 1997 en 2012 voor het Arnhemse dansgezelschap Introdans maakte en die gebruikt werden als campagnebeeld. Dit heeft geresulteerd in een serie prachtige, eigentijdse en zeer herkenbare beelden. Hij fotografeerde de bewegingen van de dansers hierbij vaak vanuit een modieuze invalshoek.

Het verlies van Erwin Olaf, die in september 2023 onverwachts overleed, laat een diepe leegte na, maar zijn werk zal altijd blijven inspireren. Museum Arnhem en Introdans willen met deze bescheiden tentoonstelling de geliefde kunstenaar opnieuw eren en herdenken. De foto’s, waaronder de laatste foto van de Introdansdirectie die Olaf in 2021 maakte, bieden een bijzondere inkijk in zijn bijdrage aan de Nederlandse kunst- en danswereld.

Ook in de collectie van Museum Arnhem zijn bijzondere werken van Erwin Olaf te vinden. Bijvoorbeeld zijn installatie The Keyhole; een sleutelwerk in zijn oeuvre dat in 2013 in première ging in Museum Arnhem. Wil je meer weten over dit werk of zijn andere werken in de collectie van Museum Arnhem? Kijk dan hier.

Erwin Olaf voor Introdans is in De Koepel van Museum Arnhem te zien. Het gaat hier om een bescheiden presentatie van beelden die Erwin Olaf in opdracht van Introdans maakte. De Koepel is gratis toegankelijk.

Over Introdans
Al meer dan 50 jaar enthousiasmeert Introdans zo veel mogelijk mensen voor de danskunst: met hart, ziel en heel veel vakmanschap. Met een internationaal toonaangevend dansrepertoire door inspirerende danskunstenaars waarmee zowel een volwassen als een jong publiek wordt bediend. Waardevol danserfgoed naast vernieuwende creaties. Eigentijdse stijlen voor een brede smaak en een groot publiek. Vanuit de kunst verbinden ze mensen met hun verbeeldingsvermogen en eigen danskracht. Inclusief, want iedereen kan dansen. Emoties worden invoelbaar: een rijke beleving.

‘Erwin Olaf voor Introdans’ is tot en met 21 januari te zien.

SP!R!T © Introdans & Erwin Olaf

 

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *