Valkhof: nieuwe naam, duurzamer pand en speelse inrichting

  • Door VVMA
  • 26 oktober 2022
  • 0
  • 718 Views

Museum Het Valkhof maakt een vernieuwingsslag, de plannen hiervoor zijn op, 20 oktober, tijdens een openbare presentatie van de gemeente bekendgemaakt. Met als verrassing de naamsverandering: Museum Het Valkhof wordt Valkhof Museum.

Voorlopig ontwerp museumgebouw

Het pand wordt toekomstbestendig en duurzamer. Tijdens de presentatie werd ook het voorlopige ontwerp bekendgemaakt. Hiervoor is UNStudio aangetrokken, het bureau van architect Ben van Berkel, dat ook het oorspronkelijke gebouw ontwierp in 1998.

Kleurrijk en speels

Daarnaast werd bekend dat Ineke Hans de binnenhuisarchitect wordt. Hans is een Gelderse kunstenaar en ontwerper die internationaal bekend is geworden met haar duurzame meubels en gebruiksvoorwerpen, die vaak een knipoog bevatten. Haar stijl is warm en aansprekend; haar werkwijze is vaak ambachtelijk. In 2021 exposeerde ze samen met Erik Mattijssen in het museum met de kleurrijke feelgood tentoonstelling Geel als citroen, rood als tomaat.

Nieuw gezicht

Bij een vernieuwd museum en een nieuwe naam hoort een nieuwe jas. Thonik ontwierp een nieuw logo, nieuwe huisstijl en nieuwe website. Deze worden geïntroduceerd  op 14 december. Dit is de dag dat Museum Kam – onderdeel van het Valkhof Museum – officieel heropent na een grote renovatie. Het gebouw wordt in 2023 in gebruik genomen.

Tijdelijk verplaatst

Het museum aan het Kelfkensbos is tot eind dit jaar open voor scholen, maar al gesloten voor bezoekers. In de verbouwingstijd verplaatst het museum naar het voormalige ABN Amro gebouw aan het Keizer Karelplein 33. Daar programmeert van het vanaf 1 maart 2023 een aantal tijdelijke tentoonstellingen, organiseert het activiteiten en toont het een selectie van topstukken uit de Romeinse tijd. Zo zijn de belangrijkste werken ook in de verbouwingsjaren toegankelijk voor alle liefhebbers van kunst en geschiedenis.

Meer informatie over de vernieuwingen

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *