VVMA-tour Kunst in het Derde Rijk nu al groot succes

 • Door VVMA
 • 17 oktober 2023
 • 1
 • 500 Views

De VVMA Museum Tour naar aanleiding van de nieuwe tentoonstelling Kunst in het Derde Rijk is nu al volgeboekt.

Op vrijdagmiddag 10 november is er exclusief voor de Vrienden van Museum Arnhem een ‘Museum Tour’ naar aanleiding van de nieuwe tentoonstelling Kunst in het Derde Rijk die opent op 12 november. Het programma van deze preview omvat een rondleiding door de tentoonstelling met een museumdocent en een interview met conservator Jelle Bouwhuis door journalist Hanny Roskamp. Tijdens dit interview is er ook ruimte voor de vrienden om vragen te stellen. De tour wordt afgesloten met een drankje.

Verleiding en afleiding

Van 12 november tot 24 maart vindt in het museum de tentoonstelling Kunst in het Derde Rijk. Verleiding en afleiding plaats. Museum Arnhem is gespecialiseerd in realisme van de eerste helft van de twintigste eeuw. Realistische kunst in het Derde Rijk was een blinde vlek en het museum wil met deze tentoonstelling een beter beeld bieden van deze periode. Uiteraard is daarbij de context zeer belangrijk.

De overzichtstentoonstelling over deze beladen periode laat zien op welke wijze het naziregime de realistische kunst omarmt. Deze kunst krijgt in het  Derde Rijk een podium en wordt gebruikt als propaganda voor de nazi-ideologie. Een ideologie die de Holocausten andere gruwelijkheden voortbracht. Kun je dan eigenlijk wel van die kunst genieten? Hoe verging het de kunstenaars in die tijd? In vijf museumzalen zijn 90 werken te zien uit de periode van 1937 tot 1944. Deze werken zijn niet eerder op zo’n grote schaal tentoongesteld.

Programma

Vrijdag 10 november Museum Arnhem
14.30 … 14.45 uur: Welkomstwoord
14.45 … 15.30 uur: Interview met conservatorJelle Bouwhuis
15.30 -…16.30 uur: Rondleiding door tentoonstelling Kunst in het derde rijk
16.15 … 17.00 uur: Borrel

Lees hier meer over de tentoonstelling

1 comments on “VVMA-tour Kunst in het Derde Rijk nu al groot succes

 1. Was in Frankrijk zonder internetverbinding.
  Kan er een uitzondering gemaakt worden zodat ik ook naar de openingsbijeenkomst kan ?
  Zou ik heel blij van worden !!
  Dank voor het lezen

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *