Videoinstallate van MBO Kansrijk en Li Yuchen

  • Door VVMA
  • 18 augustus 2023
  • 0
  • 200 Views

The Bridge We Call Home

Speciaal voor de tentoonstelling ‘Tussen grenzen’ heeft kunstenaar Li Yuchen samen met studenten van MBO Kansrijk van Rijn IJssel de video-installatie ‘The Bridge We Call Home’ gemaakt. Deze installatie over vertrek, verlies, grenzen en je ergens wortelen is gratis te bekijken in De Koepel van het museum.

Yuchen verliet China tien jaar geleden. Hoewel ze zich nog steeds sterk verbonden voelt met China, voelt ze zich er van tijd tot tijd een buitenstaander. Ook haar nieuwe omgeving voelt nog niet helemaal vertrouwd. Ze identificeert haar situatie als het bewonen van een ruimte tussen grenzen, een ‘bridge in-between’. Dit gevoel wordt gedeeld door de studenten van MBO Kansrijk.

Samen met de studenten Betty, Daniel, Nagham, Nicolás, Raluca en Sami deed Yuchen creatieve opdrachten over hoe ze zichzelf zien en hoe ze denken dat ze gezien worden door anderen. Met ‘The Bridge We Call Home’ als resultaat, en kunstwerk over vertrek, verlies, grenzen en je ergens wortelen.

Li Yuchen, The Bridge We Call Home (2023). Bruikleen van de kunstenaar. Fotografie: Maaike van Esch en Eva Broekema.

Met dank aan: Li Yuchen en MBO Kansrijk: Betty Adhanom, Daniel Assefa Wondemagegn, Nagham Masoud, Nicolás Suáres Pérez, Raluca Daniela, Sami Zaanoun en Maaike van Esch

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *