Familiealbum

  • Door VVMA
  • 19 augustus 2023
  • 0
  • 213 Views

Maak op deze Internationale Dag van de Fotografie kennis met fotograaf Sara Blokland, een van de kunstenaars uit de tentoonstelling ‘Tussen grenzen’. 🌟

Sara Blokland (1969) onderzoekt met haar foto’s thema’s als identiteit, geheugen en representatie. ‘Fam.’ (2001) is een fotoserie waarin Sara heeft samengewerkt met vier familieleden. Op de in scène gezette foto’s zie je elk familielid in zijn of haar eigen omgeving. Zittend op bed, aan tafel, in bad of lopend door het huis, lijken ze in zichzelf gekeerd. Hoewel het werk over familie gaat, is het niet meteen duidelijk wat de relaties tussen de geportretteerden zijn.

Door de manier van presenteren, zoals de verschillende groottes van de foto’s en hun plaatsing op de muur, creëert Sara een nieuw soort familiealbum. Een album waarin niet direct de familieband centraal staat en geen sociale hoogtepunten, zoals verjaardagen, worden getoond. Hier gaat het juist om de stilte en de ondoorgrondelijke relaties die er tussen familieleden kunnen bestaan.

Sara Blokland, Fam. (2001). Verworven met steun van het Mondriaan Fonds. Collectie Museum Arnhem.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *