Kleidungsaffe – kledingaap – in museum

  • Door VVMA
  • 18 april 2024
  • 0
  • 231 Views

Tijdens de State of Fashion Biënnale | Ties that bind is in Museum Arnhem de installatie Kleidungsaffe (vertaling: kledingaap) van de Indonesische kunstenaar Melati Suryodarmo te zien.

Suryodarmo’s werk gaat over de overdaad aan consumptie en het verlangen om ergens bij te horen. In deze kleurrijke boom hangen honderden kledingstukken, allemaal gedoneerd door inwoners van Arnhem. Wil je weten hoe je met jouw kleding kunt bijdragen aan dit bijzondere kunstwerk? 

 Performances

Tijdens de State of Fashion Biënnale, die loopt van 17 mei tot en met 30 juni, zullen er ook performances plaatsvinden in het kunstwerk Kleidungsaffe. Dan zit iemand een paar uur lang in de indrukwekkende boom met kleding. Diegene verbeeldt de sociale en economische ladder, die veel migranten ervaren om zich in de samenleving thuis te voelen.

Praktische informatie

Wanneer? zaterdag 1 juni (13.00 … 16.00 uur), zaterdag 8 juni (13.00 … 16.00 uur) en zaterdag 15 juni 2024 (13.00 … 16.00 uur)
Waar? Zaal ELF, Museum Arnhem
Kosten? Gratis, op vertoon van een geldig entreeticket voor het museum.
Deelnemen? Je hoeft je hiervoor niet van tevoren aan te melden.

Over State of Fashion
State of Fashion | Ties that bind brengt mode, textiel en hedendaagse kunst uit het mondiale Zuiden in beeld. Deze editie van State of Fashion is over heel de wereld. Een deel is in de thuislocatie Arnhem te zien, terwijl delen van het project van start gingen in de zustersteden Nairobi, Bengaluru en São Paulo. Ties that Bind onderzoekt de complexiteit van tradities en de politieke betekenis van kleding.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *