Fashion Revolution Day

  • Door VVMA
  • 18 april 2024
  • 0
  • 145 Views

Op 24 april tijdens Fashion Revolution Day nodigt State of Fashion iedereen uit om de kleding die zij niet meer dragen ​​te doneren tijdens een inzamelingsactie op het Audrey Hepburnplein in Arnhem. Alle ingezamelde kleding zal deel uitmaken van de installatie Kleidungsaffe van Melati Suryodarmo, onderdeel van de State of Fashion Biënnale 2024: Ties that Bind. De installatie is van 17 mei t/m 30 juni te bezoeken in Museum Arnhem.

Kleidungsaffe 
Melati Suryodarmo’s werk Kleidungsaffe, vertaald als ‘Kledingaap’, reflecteert op de overmatige consumptie van de samenleving en het universele menselijke verlangen om erbij te horen. In een boomachtige structuur zijn honderden lokaal gedoneerde kledingstukken verzameld van inwoners van Arnhem en van de plaatselijke kledingbank 2Switch. Het werk is een langdurige performance die voor het eerst werd gemaakt en uitgevoerd door Suryodarmo in 2006. Bij de performance zit een persoon urenlang op de zitstok van de boom en omhelst de stam. Haar  aanwezigheid vertegenwoordigt de sociale en economische ladder die veel migranten denken te moeten beklimmen om door de samenleving geaccepteerd te worden.

Fashion Revolution Day

24 april is de Dag van de Moderevolutie. Het vindt plaats op de dag dat we de instorting van het Rana Plaza-gebouw in 2013 herdenken. Fashion Revolution is een wereldwijde beweging in 75 landen, met een collectieve visie voor een mode-industrie die het milieu conserveert en herstelt en mensen waardeert boven groei en winst. Fashion Revolution Week is de jaarlijkse campagne die de grootste mode-activistische beweging ter wereld samenbrengt voor zeven dagen actie rond de herdenking van de ineenstorting van de Rana Plaza-fabriek.

Kledinginzamelingsactie
Iedereen die kleding wil doneren kan dit doen op woensdag 24 april tussen 12:00 en 17:00 uur bij het Audrey Hepburnplein in Arnhem. Vooral kleurrijke en gewassen kleding zal worden gebruikt voor de installatie in Museum Arnhem. 

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *