Voorbeelden van Etstechnieken op Kunstroute Renkum

  • Door VVMA
  • 23 mei 2023
  • 0
  • 326 Views

Op 3 en 4 juni  van 11 tot 17 uur wordt de Kunstroute Renkum weer gehouden. In de school in Heveadorp doen twee kunstenaressen mee, Cora van Antwerpen en Paulien Wittenrood.

Vorig jaar kondigde Paulien aan dat zij een blog zou maken over haar wandelingen op Dartmoor. Dat bleek schrijftechnisch wat ingewikkelder dan ze had verwacht: je kan er wel lekker op los schrijven, maar google moet die blog ook nog kunnen vinden. Om te oefenen maakte Paulien eerst een blog van het Voorbeeldenkabinet van Etstechnieken. Dat vormt nu de basis van de atelierexpositie.

Het Voorbeeldenkabinet van Etstechnieken

Het gaat om 20 voorbeelden van etstechnieken op zink, met van ieder voorbeeld een geëtst zinkplaatje met het afdekmateriaal, een geëtst en schoongemaakt zinkplaatje, een afdruk daarvan plus een korte beschrijving van de gebruikte techniek.

Het Voorbeeldenkabinet is gemaakt door Elsbeth Zimmermann en Paulien Wittenrood, grafici en grafiekdocenten. Ze gebruikten het als lesmateriaal voor de bijscholingscursussen voor beroepskunstenaars, gegeven in Grafische Werkplaats de Wittenburg die tot 2003 bestaan heeft in Zevenaar.

In de blog zijn ‘voorbeelden uit de praktijk’ te zien, van lijnets tot experimentele kleurendrukken van reliëfetsen, en ook de geheimen van hun eigen uitvindingen worden onthuld.

De blog is te zien op https://paulienwittenrood.nl/voorbeeldenkabinet-van-etstechnieken/, maar nu ook ‘in het echt’ op 3 en 4 juni van 11 tot 17 uur, .Middenlaan 47, 6869 VN Heveadorp. in het kader van de Kunstroute Renkum Locatie 54, te bereiken met bus 51 van Breng, halte Wilhelmilaan.

https://paulienwittenrood.nl/3-en-4-juni-het-voorbeeldenkabinet-in-de-realiteit-te-zien/

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *