Expositie ‘Tijdsnippers’

  • Door VVMA
  • 27 mei 2023
  • 0
  • 321 Views

In de expositie ‘Tijdsnippers’ presenteert Nieuwe Ruimte van 4 t/m 25 juni werk van de kunstenaar van de maand Lex Loman. Hij nodigde Annemiek Haring, Jac. Naber en Quinten Dierick uit als mede-exposanten.

Het werk van Lex Loman, vooral schilderijen en tekeningen is in een realistisch expressionistische stijl gemaakt. Hij behandelt aan de hand van dramatische landschappen en mensbeelden de Oekraïne-oorlog en plaatst deze in een breder geopolitiek perspectief waarbij hij er vanuit gaat dat: “net als  Rusland, ook het westen propaganda bedrijft waarbij de waarheid natuurlijk het onderspit delft, een cliché, maar helaas het geval. Ik acht een diplomatieke oplossing zeer wel mogelijk”.

Annemiek Haring woont in Doorwerth waar zij wordt omringd door natuur. Mens en dier zijn de onderwerpen van haar geborduurde afbeeldingen. Ze schildert met naald en draad. Er is altijd een gelaagdheid in het werk aanwezig. Sferisch met een eigen kleurgebruik. Haar werk wordt wel eens vergeleken met Klimt of Chagall.

Jac Naber is een monumentalist die schildert. Zij maakt met olieverf, epoxyhars, krijt en lak schilderijen van groot formaat met heel veel lagen om beweging, emotie, ritme en diepte te krijgen.  Haar thema betreft alles wat de nietigheid en onmacht van de mens betreft. Naber is dol op schilderen. “Als ik werk, los ik op in de tijd.”

Volgens Quinten Dierick kan een mens in de gegeven tijd een handvol dingen: spelen, sporen en tekens zoeken, in extase raken en opnieuw beginnen. Dierick bewerkt papier met tekens en maakt foto’s.

De expositie wordt op zondag 4 juni geopend om 15 uur in de expositielocatie aan de Oranjestraat 36a in Velp en is elke zondag te bezoeken van 12 tot 17 uur. Gratis entree. 

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *