Stille Blikken bij Nieuwe Ruimte

  • Door VVMA
  • 29 april 2023
  • 0
  • 278 Views

 ‘Stille Blikken’  is de naam van een expositie die van 7 tot en met 28 mei plaatsvindt bij Nieuwe Ruimte in Velp. Te zien is het werk van de kunstenaars Quinta Buma, Don Buma, Suzette Luiken en Walter Knoop. Zij hebben alle vier een atelier in kunstfabriek De Transformatie in Arnhem. In Nieuwe Ruimte  exposeren ze foto’s, schilderijen en objecten.

Quinta Buma ia gefascineerd door het grensgebied tussen stad en land, cultuur versus natuur. Zij omschrijft haar foto’s als stadsschappen en landsgedichten. De mensen, de dieren en zijzelf als spelers in het theater van het leven. Niet zelden leiden bij Quinta de beelden tot teksten en gedichten.

De schilderijen van Don Buma lopen als een rode draad door zijn leven. Ideeën ontstaan uit belevenissen in landschappen en door impressies in zijn fantasie die Buma vaak in acryl op papier zet.
Suzette Luiken probeert in haar fotografie het idee van stilte vast te leggen, zowel in de onderwerpen als in de scènes die zij kiest en samenstelt.
Walter Knoop schildert landschappen met acrylverf op paneel. Naakten en, zoals hij ze noemt, ‘de ingrediënten voor stillevens van deze tijd’: auto’s, treinen, schepen. Vaak op groot formaat en soms wars van de werkelijkheid. Daarnaast maakt hij houten sculpturen, waarin florale en organische vormen zijn voorkeur hebben.

De expositie wordt op zondag 7 mei geopend om 15 uur in de expositielocatie aan de Oranjestraat 36a in Velp en is elke zondag te bezoeken van 12 tot 17 uur. Gratis entree. 

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *