Outside the box

  • Door VVMA
  • 15 december 2019
  • 0
  • 374 Views

Door Hetty Slagter

Het is zover, alle hobbels omtrent de verbou-wing van ons museum zijn genomen. Het voelt goed dat er weer toekomst is!

In 1920 nam Museum Arnhem haar intrek op de Utrechtseweg in een voormalige herensociëteit, ontworpen door Cornelis Outshoorn. In 1956 en 2000 volgden er nog 2 verbouwingen. Binnen afzienbare tijd kunnen we de derde verbouwing aanschouwen en weer genieten van die mooie plek daar boven op de berg.

Alle informatie omtrent bouw, vooruitgang en activiteiten loopt uiteraard via de Gemeente Arnhem die verantwoordelijk is voor de ver-bouwing. Soms dichten we Het Museum verantwoordelijkheden toe, die zij niet heeft.

Vernieuwing, verversing, verfrissing, ‘outside the box denken’, overal komen we deze begrippen tegen. Ook wij zijn hierover aan het brainstormen binnen het bestuur en samen met MA. Waar ligt de grens, bewaak ook het oude goed. En vooral de sfeer die ik steeds voel binnen onze vriendenkring. Dit was ook weer zo zichtbaar en voelbaar toen we in Parijs waren. In ieder geval staan en gaan we ervoor! Een fijne uitdaging. Heeft u ook ideeën/wensen voor de toekomst, laat ze ons horen.

Otto Berendsen heeft zich gestort op deze nieuwsbrief, gelukkig vindt hij het leuk werk, waar we blij mee zijn. Thomas de Bruin komt ook met leuke adviezen waar we mee aan de slag gaan. U ziet het allemaal vanzelf.

Onze vriend de kunstenaar! Eindelijk is het er van gekomen. 3 hele dagen, eind januari, laat een aantal van onze vrienden hun werk aan u zien. Op de openingsdag, vrijdag 24 januari, hoop ik met velen van u het glas te kunnen heffen op onze toekomst.

Voor nu wens ik u namens het bestuur een goed 2020.