Deze tentoonstellingen in 2024 wil je ook niet missen

  • Door VVMA
  • 23 december 2023
  • 0
  • 438 Views

Wat hebben de Nederlandse musea in 2024 voor ons in petto? Houd je agenda bij de hand, want 2024 wordt een heel mooi jaar. Naast – vanzelfsprekend – het programma van Museum Arnhem zijn hier nog zes tips!

Marina Abramović
Stedelijk Museum
Vanaf 16 maart
Het Stedelijk Museum in Amsterdam pakt uit met een grote solotentoonstelling over performancekunstenaar Marina Abramović (1946). In het retrospectief staat haar totale oeuvre centraal.
Thomas J. Price. Matter of Place
Kunsthal Rotterdam
Vanaf 5 oktober 
Misschien ken je deze kunstenaar van zijn nu al iconische standbeeld voor Rotterdam Centraal. De Kunsthal brengt de eerste solotentoonstelling van Thomas J. Price (1981) in Nederland. De centrale vraag in het werk van de Britse kunstenaar: Wie krijgt een plek in de publieke ruimte?
Ron Mueck
Museum Voorlinden
Vanaf 29 juni 
Als je al eens in Museum Voorlinden bent geweest, dan heb je vast zijn ongelofelijk realistische werk van een ouder koppel onder een strandparasol gezien: Ron Mueck (1958). In de zomer haalt Voorlinden Muecks buitengewone wereld naar binnen met een solotentoonstelling.
Frans Hals
Rijksmuseum 
Vanaf 16 februari
Ongeveer vijftig van de beste werken van Frans Hals uit internationale topcollecties zijn in het nieuwe jaar te zien in het Rijksmuseum in Amsterdam. Hals wordt gezien als een van de meest vernieuwende schilders van de 17e eeuw, die met zijn losse stijl ieder onderwerp levendig wist neer te zetten.
Matthew Wong | Vincent van Gogh: Painting as a Last Resort
Van Gogh Museum
Vanaf 1 maart
Stralend, kleurrijk en expressief. Zo is het werk van de Chinees-Canadese kunstenaar Matthew Wong (1984-2019) te omschrijven. Vincent van Gogh was een van zijn grootste inspiratiebronnen en in hun levensverhaal zijn diverse en soms tragische overeenkomsten te vinden.
Breitner. Schilderbeest
Singer Laren
Vanaf 15 mei 
Kennen we George Hendrik Breitner (1857-1923) wel écht? Dat is de vraag die Singer Laren stelt in deze tentoonstelling. Door een nieuwe blik op Breitner te werpen is te zien hoe modern en vernieuwdend hij was.
Ron Mueck, Kunstwerk in bed

Bron: AvroTros

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *