European Design Awards: goud, brons en eervolle vermelding voor Museum Arnhem

  • Door VVMA
  • 4 juni 2023
  • 0
  • 221 Views

Museum Arnhem is internationaal in de prijzen gevallen op de prijsuitreiking van de European Design Awards in Luxemburg. Deze awards, ook wel de ED-Awards genoemd, zijn jaarlijkse prijzen die worden uitgereikt aan Europese ontwerpers voor uitmuntend werk op het gebied van communicatieontwerp. In de categorie ‘Exhibition Design’ is een gouden award toegekend aan het tentoonstellingsontwerp van How dare you make me feel this way , die 17 december 2022 tot en met 14 mei 2023 was te zien.  Het ontwerp van de tentoonstelling was in handen van twee Arnhemse bureaus: Dana Dijkgraaf Design en Studio met met.

How Dare You Make Me Feel This Way (foto: Eva Broekema)

Maar liefst drie tentoonstellingen van Museum Arnhem waren genomineerd voor de prestigieuze prijs: Van links naar rechtsTenminste houdbaar tot en How dare you make me feel this way. Niet alleen kreeg een van de tentoonstellingen goud; Van links naar rechts won brons en Tenminste houdbaar tot kreeg een eervolle vermelding en is bekroond tot finalist. Het grafisch ontwerp van alle projecten werd verzorgd door Dana Dijkgraaf. Studio met met heeft de zorgvuldige bouw van de tentoonstellingen verzorgd. De tentoonstellingen Van links naar rechts en Tenminste houdbaar tot werden ontwikkeld in samenwerking met tentoonstellingsontwerper Paul Toornend.

Directeur Saskia Bak ziet de awards als een grote eer voor het museum: “Het museum is sinds mei 2022 weer open voor publiek en we willen op een vernieuwende manier tentoonstellingen aan presenteren. Deze prijs bevestigt dat we daarin goed bezig zijn. Daarbij vinden we het als museum belangrijk om samen te werken met lokale partners en jonge ontwerpers een podium te bieden. Daarom zijn we des te meer trots dat deze volledig Arnhemse samenwerking de award dit jaar heeft mogen winnen.”

Dana Dijkgraaf: “Ik kan er geen woorden voor vinden! Ik ben zo blij, enthousiast en dankbaar dat drie projecten waaraan ik heb gewerkt, zijn genomineerd voor de internationale European Design Awards 2023. En dat er nu zelfs twee hebben gewonnen! Dat How dare you make me feel this way goud heeft gewonnen, is met name een grote eer en waardering. Met veel vertrouwen vanuit het museum, heb ik samen met Studio met met een uitgesproken ontwerp mogen maken. Dat dit wordt erkend op internationaal niveau is fantastisch. We zijn op de goede weg.”

Studio met met: “Wij zijn supertrots op wat we samen hebben neergezet. De tentoonstelling is niet alleen gedurfd en uitgesproken, maar loopt met de modulaire systemen ook voor op het gebied van duurzaamheid. Dat Museum Arnhem ons de kans heeft gegeven om zoiets te realiseren is fantastisch en dat dit ook nog wordt gewaardeerd op internationaal niveau met een gouden award is de kers op de taart.”

Museum Arnhem werkte eerder met Dana Dijkgraaf en Studio met met samen voor de tijdelijke presentatieplek De Kerk. Daar verzorgde Dana Dijkgraaf het grafisch ontwerp en Studio met met de mobiele wanden en vitrines, alsook de tentoonstellingsbouw voor Your voice matters en Stormy weather. De komende periode blijven beide bureaus aan het museum verbonden; dit jaar voor onder meer Tussen grenzen en Kunst in het derde rijk.

Over Dana Dijkgraaf
Dana Dijkgraaf (1990) is als grafisch ontwerper en art director gevestigd in Arnhem. Vanuit haar passie voor vorm, kleur en weldoordachte concepten komt zij tot ontwerpen die sprankelen en het verhaal goed visualiseren. In 2014 heeft zij haar ontwerpstudio DDD gestart in Arnhem, na haar studie Graphic Design aan ArtEZ hogeschool voor de kunsten. Haar opdrachtgevers zijn werkzaam in verschillende industrieën: mode, kunst, non-profit, kunsteducatie, natuur en de commerciële sector. In 2019 en in 2022 mocht zij ook al European Design Awards in ontvangst nemen.

Dana Dijkgraaf

Over Studio met met
De Arnhemse Studio met met bestaat uit Lennart Bras (1992) en Casper Notenboom (1984), die samen studeerden aan de ArtEZ hogeschool voor de kunsten te Arnhem. In juni 2016 studeerden zij allebei af binnen de afdeling Product Design. Na hun afstuderen richtten zij een ontwerpstudio op die zich focust op product-, interieur-, accessoire- en tentoonstellingsontwerp met de focus op herbruikbare en modulaire systemen waarbij ontwerp en realisatie hand in hand gaan.

Dana Dijkgraaf en Studio met met bij de entree van ‘How Dare You Make Me Feel This Way’. Foto: Elise Photography.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *