Kolonisatie in Kunstruimte NUN

  • Door VVMA
  • 20 december 2023
  • 0
  • 289 Views

Op vrijdag 5 januari opent de tentoonstelling ‘Colonisation’ van Pier Pennings in Kunstruimte NUN, Pastoorstraat 6 te Arnhem.

Beeldend kunstenaar Pier Pennings spreekt met de installatie Colonisation zijn zorg uit over de moderne kolonisering van de wereld door politieke en economische grootmachten. Deze machten proberen zich te isoleren buiten de geldende politieke en bestuurlijke grenzen, teneinde wereldwijd vrij spel te hebben.

De installatie bestaat uit 10 eilanden, elk volledig opgebouwd uit Playmobil. Pennings zegt daarover: “Elk eiland verkeert in totale chaos. Ze staan nu nog hoog en droog, maar hoe lang zal dat duren? De democratische waarden staan van nationaal tot geopolitiek steeds meer onder druk. Eén van de gevolgen is dat de mythische belofte ‘nooit meer een zondvloed’ waarschijnlijk niet gestand wordt gedaan. De regenboog verbleekt in al zijn gedaanten.”

De opening wordt verzorgd door beeldend kunstenaar Peter Krynen en vind plaats op vrijdag 5 januari om 16.30 uur (deur open vanaf 16.00 uur). Daarna is de tentoonstelling te bezoeken op: 6, 7, 12, 13 en 14 januari 2024 van 12.00 …17.00 uur – en op afspraak.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *