Kledingcafé: meedenken over duurzaamheid

  • Door VVMA
  • 29 september 2023
  • 0
  • 203 Views

Heb jij ideeën over hoe we duurzamer met kleding om kunnen gaan? Praat dan mee tijdens het Kledingcafé op dinsdag 7 november (19.00 … 21.30) in Westervoort.

Tijdens dit Kledingcafé, georganiseerd door het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, wil het ministerie samen met inwoners op zoek gaan naar nieuwe ideeën om duurzamer met kleding om te gaan. Na deelname ontvang je als dank een VVV-bon ter waarde van € 50.

De deelname aan het café staat open voor iedereen die wil meedenken. De bijeenkomst vindt plaats in caféopstelling.

Beleidsprogramma

Kleding is iets dat we allemaal dragen. Als we met z’n allen minder of anders kleding kopen, dan levert ons dat veel op. Zoals een hoger saldo op je bankrekening en ook een beter milieu. Met de Kledingcafés wil het ministerie mensen laten meedenken over plannen om duurzamer met kleding om te gaan. Het is dus een mooie kans om ideeën mee te geven aan de overheid. De resultaten van de Kledingcafés worden gebruikt voor plannen in het nieuwe beleidsprogramma circulair textiel (2025 … 2030).

Groepjes

De deelnemers gaan in kleine groepjes en in drie ronden in gesprek. Tijdens elke ronde worden de gesprekken begeleid door iemand van het ministerie, die vragen stelt aan de deelnemers. Het doel van deze gesprekken is niet om te discussiëren, maar wel om samen ideeën op te halen.  Tussen de tweede en derde ronde is er rond 20:15 uur een korte pauze met een drankje en een hapje. De dagvoorzitter sluit de avond gezamenlijk af met alle inwoners. De bijeenkomst is tussen 21:00 – 21:30 uur afgelopen.

Het Kledingcafé in Westervoort   (Zaal Wieleman, Dorpstraat 11, 6931 BA Westervoort ) vindt plaats op 7 november van 19.00 … 21.30 uur.

Op beide avonden start de inloop om 18:30 uur. Aanmelden voor een van de Kledingcafés kan hier

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *