Hoera voor Margriet van Breevoort

  • Door VVMA
  • 23 juni 2023
  • 0
  • 292 Views

Op 22 juni vierde Margriet van Breevoort haar 33e verjaardag; een goede gelegenheid om even stil te staan bij haar wwrk. .

Margriet van Breevoort (1990) maakt opvallende, extreem realistische sculpturen die afkomstig lijken uit een fantasiewereld, maar toch ook menselijk overkomen. In haar oeuvre vind je onder andere een vrouwfiguur met armen tot op de vloer, een figuur met het hoofd van een schildpad, een geduldig wachtende zeeolifant en deze ’toerist’ van 1,65 m met een hertengewei en grote verwonderende ogen. Deze combinatie van realisme aan de ene kant en fantasie aan de andere kant zorgt voor een betoverend resultaat.

Margriet ontving in 2016 een werkbijdrage voor Jong Talent vanuit het Mondriaan Fonds. In datzelfde jaar won zij de publieksprijs bij de jaarlijkse beeldententoonstelling Beelden in Leiden met haar beeld Homunculus Loxodontus. Het beeld is aangekocht door het Leids Universitair Medisch Centrum en geplaatst bij de hoofdingang van het ziekenhuis. Het werk werd een internethit in Rusland.

Margriet van Breevoort, The tourist (2016). Verworven met steun van het Mondriaan Fonds. Collectie Museum Arnhem, foto Eva Broekema.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *