In het oog

  • Door VVMA
  • 7 februari 2023
  • 0
  • 308 Views

100 jaar fotografencollectief De Zutphense

In 2023 bestaat het fotografencollectief De Zutphense 100 jaar. Dat wordt onder meer gevierd met de tentoonstelling van een indrukwekkende selectie foto’s van de leden. Dit fotografencollectief behoort tot de top van Nederland – diverse leden zijn in heden en verleden nationaal en internationaal bekroond voor hun werk.

Fotografie is een van de focuspunten van de Musea Zutphen. Naast de oudste foto van Nederland uit 1839 hebben de Musea Zutphen samen meer dan 450 000 afbeeldingen over Zutphen, de omgeving en meer. De band met het Fotografencollectief De Zutphense (voorheen Zutphense Amateur Fotografenvereniging) is bijna net zo oud als het collectief zelf. Het museum heeft regelmatig in lustrumtentoonstellingen werk van de vereniging getoond. Ook zijn er diverse themafotoseries opgenomen in de collectie.

In de jubileumtentoonstelling ‘In het oog’ tonen dertig leden van het collectief hun werk. Het Fotografencollectief viert het 100-jarig bestaan tevens met een documentaire en een jubileumboek. Rond de tentoonstelling zijn er diverse lezingen, workshops en ‘fotografische’ stadswandelingen.

De tentoonstelling is te zien van 28 januari tot en met 14 mei 2023. In het Stedelijk Museum Zutphen,’s Gravenhof 4 in Zutphen. Meer informatie is te vinden op www.museazutphen.nl/in-het-oog

www.dezutphense.nl

Foto: René Nieuwenhuis (1956), Marion, 2012

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *