VVMA levert bijdrage voor aankoop ‘De Geleerden’

  • Door VVMA
  • 10 april 2023
  • 0
  • 572 Views

In de tentoonstelling Hans Baluschek & Carel Willink – Kunst voor het volk hangt het schilderij  De Geleerden,  waarop Albert Einstein is te zien bij de ontvangst van een eredoctoraat in een Berlijnse setting (zie ook https://sylviawillink.nl/carel-willink.html).

Dit schilderij uit 1932 is in het bezit is van echtgenote Sylvia Willink, maar Museum Arnhem is de gelegenheid geboden dit belangrijke werk te kopen. Het museum heeft daarvoor financiële ondersteuning nodig. Het bestuur van de VVMA denkt het dat dit een uitgelezen mogelijkheid is voor het leveren van een bijdrage voor de aankoop, wat volledig past binnen de doelstellingen van de Vriendenvereniging.

Na een grote schenking in 2021 om de tuinplannen uit te kunnen voeren is er met uitgaven even een pas op de plaats gemaakt, waardoor bij de afsluiting van het boekjaar 2022 weer een vermogen was opgebouwd van ruim € 36.000. De bijdragen van dit jaar zorgen voor een verdere groei van het vermogen. In de begroting voor 2023, die werd gepresenteerd op de Algemene Ledenvergadering op 6 april is al rekening gehouden met een bescheiden schenking aan het museum van € 5.000.  Maar om daadwerkelijk Museum Arnhem de gelegenheid te bieden dit werk te verwerven zijn natuurlijk grotere bijdragen gewenst. Daarvoor doet het museum  ook een beroep op diverse landelijk actieve fondsen. In de ALV op 6 april ging de ledenvergadering daarom unaniem akkoord met een schenking van € 30.000 ten behoeve van de aankoop. 

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *