Tentoonstelling ‘Inheritance – Mapping Colonial History # 2’ verlengd

  • Door VVMA
  • 4 juli 2024
  • 0
  • 73 Views

Inheritance – Mapping Colonial History # 2 laat zien hoe de Nederlandse slavernij en slavenhandel verbonden zijn over verschillende werelddelen. Het belicht ook de vaak onzichtbare verhalen van tot slaaf gemaakte mensen in de WIC- en VOC-gebieden en de banden met de mensen in Gelderland die ervan profiteerden.

Saskia Bak, directeur Museum Arnhem: “Sinds 19 juni is de tentoonstelling van Mlotshwa open voor publiek. We merken dat het publiek erg geïnteresseerd is. Mensen willen zich echt verdiepen in de veelal onbekende rol van Gelderland in de Nederlandse slavernijgeschiedenis. Omdat we zoveel mogelijk mensen de kans willen geven om deze tentoonstelling te bezoeken, hebben we besloten om de looptijd met een maand te verlengen.” De tentoonstelling is tot en met 1 september gratis te bezoeken in De Koepel van Museum Arnhem.

Sithabile Mlotshwa, The house that slavery build

Op zaterdag 6 juli is de kunstenaar zelf aanwezig. In het kader van Keti Koti wordt er dan een rondleiding over de tentoonstelling aangeboden. Ze neemt je mee langs haar werk en vertelt je het verhaal achter de tentoonstelling. De rondleiding wordt in het Engels gegeven. Deelname is gratis.

Sithabile Mlotshwa, The Dutch Golden Age

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *