Sebastiaan Kramer nieuwe conservator lichaamsgerelateerd ontwerp

  • Door VVMA
  • 7 juni 2024
  • 0
  • 96 Views

Per 1 juli 2024 is Sebastiaan Kramer de nieuwe conservator lichaamsgerelateerd ontwerp bij Museum Arnhem. Hij volgt Anne-Karlijn van Kesteren op, die haar loopbaan verder voortzette bij het Design Museum in Den Bosch. Als creatief directeur van het Fashion + Design Festival Arnhem, organiseerde Sebastiaan Kramer diverse mode-exposities en evenementen. Daarnaast is hij medeoprichter en algemeen directeur van het sociale en circulaire modelabel Hul le Kes.

Museum Arnhem heeft een onderscheidende collectie moderne en hedendaagse sieraden. Onder de noemer ‘lichaamgsgerelateerd ontwerp’ worden mode en sieraden disciplineoverstijgend benaderd in samenhang met (inter)nationale ontwikkelingen. Dit was te zien in tentoonstellingen zoals Body Control en Tussen Grenzen. Op het gebied van mode vervult Museum Arnhem een podiumfunctie en organiseert het regelmatig spraakmakende tentoonstellingen. Voorbeelden hiervan zijn de tentoonstellingen van Bas Kosters en Ravage, en thematische tentoonstellingen zoals We’re in this together. Het museum is bovendien onderdeel van het samenwerkingsverband Modepartners 025, waarin verschillende Arnhemse modeorganisaties samenwerken.

Directeur Saskia Bak verheugt zich op de komst van Sebastiaan Kramer binnen het team van het museum: “Sebastiaan heeft een scherpe visie, heeft relevante tentoonstellingen gemaakt, denkt disciplineoverstijgend en is publieksgericht.”

Sebastiaan Kramer: “Ik zag Museum Arnhem zich in de loop van jaren ontwikkelen naar een museum vol maatschappelijke relevantie. Juist binnen de huidige tijdgeest vind ik dat de culturele en artistieke inhoud van mode- en sieraadontwerp een verbindende werking kan hebben. Ik kijk er naar uit om die verbinding met de bezoekers van het museum te kunnen gaan delen.”

 Over Sebastiaan Kramer

Sebastiaan Kramer (Heemstede, 1985) studeerde in 2005 af aan de modeafdeling van ArtEZ University of the Arts. Later volgde hij een opleiding bedrijfskunde, waarin hij zich specialiseerde in ondernemerschap in de creatieve industrie. Samen met zijn partner Sjaak Hullekes runt hij het sociale en circulaire modebedrijf Hul le Kes, waar Sebastiaan Kramer de functie van algemeen directeur vervult; een functie die hij ook naast zijn werk als conservator voor Museum Arnhem zal blijven uitvoeren.

 Naast zijn zelfstandig ondernemerschap heeft Sebastiaan Kramer zich altijd ingezet voor het grotere belang van mode in Arnhem, zo was hij de oprichter van de Stockdagen Arnhem, initieerde hij het onderzoeksproject Duurzame Mode 025, initiator van het Rijndistrict en was hij bestuurslid bij Ontwerp Platform Arnhem. Sinds 2016 was hij creatief directeur bij het Fashion + Design Festival Arnhem, waar hij na deze editie (juni 2024) zijn functie neer zal leggen.  

Foto Anne Timmer

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *