Online kunstenaarslezing How Dare You…

  • Door VVMA
  • 23 april 2023
  • 0
  • 258 Views

Tijdens een online lezing (via Zoom) vertellen de kunstenaars Ada M. Patterson, Dean Hutton en Carly Rose Bedford, van wie werk te zien is in de tentoonstelling How Dare You Make Me Feel This Way, over hun kunstenaarspraktijken. Hoe gaan deze kunstenaars te werk en welke onderwerpen zijn voor hen van belang? De lezingen worden gevolgd door een Q&A over queer zichtbaarheid in de kunst, onder leiding van Julius Thissen, projectleider van How Dare You Make Me Feel This Way.

Praktische informatie
Wanneer? Vrijdag 12 mei 2023, 19.30 … 21.00 uur
Waar? Online via Zoom
Kosten? Deelname is gratis.
Deelnemen? Stuur een mail naar info@museumarnhem.nl. Je ontvangt vervolgens per e-mail een toegangslink voor de lezing.

Over de kunstenaars
Ada M. Patterson woont en werkt op Barbados, in Londen en in Rotterdam als beeldend kunstenaar en schrijver. Ze maakt maskers, performance art, gedichten, kunstwerken van textiel en videokunst. Hierbij staat centraal: verhalen vertellen – hoe kan dat het vormen van een identiteit moeilijker of juist makkelijker maken?

Dean Hutton is een queer trans mediakunstenaar die de dialoog wil uitlokken over de gaze, queer lichamen, liefde en maatschappelijke rechtvaardigheid. Hen maakt grote, opblaasbare, verlichte kunstwerken. Met deze Soft Radical-kunstwerken maakt hen ruimte voor troost en kwetsbaarheid.

Carly Rose Bedford heeft een multidisciplinaire manier van werken ontwikkeld. Het is een combinatie van performance kunst, sculpturen en artistiek onderzoek. Hen is nieuwsgierig naar hoe de norm niet alleen wordt bepaald door maatschappelijke dynamieken, maar ook wordt versterkt door de manier waarop onze fysieke omgeving is vormgegeven.

Beeld: Still uit de film An Affirmation van Ada M. Patterson

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *