Nu te zien: The Linen Project

  • Door VVMA
  • 23 mei 2024
  • 0
  • 112 Views

Hoe kunnen we vlas en linnen duurzaam en lokaal verbouwen? The Linen Project probeert hier antwoord op te geven. De tentoonstelling is tot en met 16 juni gratis te zien in De Koepel van het museum en is onderdeel van de State of Fashion Biënnale | Ties that bind.

De mode-industrie richt zich vooral op het maken van winst. Dit zorgt ervoor dat er steeds meer goedkope producten van lage kwaliteit worden gemaakt, vaak onder slechte werkomstandigheden. Dit heeft een grote impact op ons milieu.

The Linen Project is opgezet door ArtEZ University of the Arts, MA Practice Held in Common, en Crafts Council Nederland. Het onderzoekt hoe we vlas en linnen duurzaam , lokaal en economisch haalbaar kunnen maken. Het project werkt volgens het principe van ‘leren door te doen’. The Linen Project bestaat onder andere uit de productie van biologisch vlas en linnen in Gelderland. Daarvoor is een samenwerkingsverband voor een kleine vlasspinnerij opgezet. Bovendien wordt er kennis over dit project gedeeld, zodat iedereen hier meer te weten over kan komen en eventueel mee aan de slag kan gaan.

foto’s: Loes Schepens

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *