Lezing Almar Seinen over kunst in het Derde Rijk

  • Door VVMA
  • 19 januari 2024
  • 0
  • 414 Views

Is de kunst die tijdens het nationaalsocialistische regime in Duitsland is ontstaan enkel propagandistisch, of is er meer aan de hand? Almar Seinen, medesamensteller van de tentoonstelling Kunst in het Derde Rijk, zal in een lezing op 18 februari en 17 maart proberen het beeld te nuanceren dat wij over de kunst uit deze periode hebben.

Almar Seinen is kunsthistoricus. Hij stelde eerder de tentoonstelling Design van het Derde Rijk samen in Design Museum Den Bosch.

Over Kunst in het Derde Rijk

Met de tentoonstelling Kunst in het Derde Rijk – Verleiding en afleiding reflecteert Museum Arnhem op de kunst uit de periode van het Derde Rijk, 1933 … 1945. Hoe ziet deze kunst eruit? Waarom was er tijdens het naziregime, bekend om zijn politieke geweld, oorlog en de Holocaust, zoveel aandacht voor de hedendaagse kunst? Steunden de kunstenaars het regime, steunde het regime de kunstenaars, of beide? 

Praktische informatie

Wanneer? Zondag 18 februari en zondag 17 maart 2024, 13.30 … 14.30 uur
Waar? Studio, Museum Arnhem
Kosten? € 7,50 p.p. excl. museumentree
Deelnemen? Je kunt een ticket voor de lezing reserveren in de webshop. Wil je ook graag de tentoonstelling bezoeken? Reserveer in de webshop dan ook een entreeticket met tijdslot voor zondag 18 februari of zondag 17 maart.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *