Lenneke Wispelwey: Breekbare Weelde

  • Door VVMA
  • 23 maart 2024
  • 0
  • 406 Views

Studio Lenneke Wispelwey bestond in 2023 15 jaar. Om dat te vieren, komt er een bijzondere tentoonstelling in Museum Arnhem. Studio Lenneke Wispelwey – Breekbare Weelde biedt van 18 mei tot en met 8 september een overzicht van Wispelweys werk. Bovendien heeft ze een selectie gemaakt uit de collectie van het museum, met kunstwerken die haar hart hebben gestolen. Stap binnen in Wispelweys wonderlijke wereld, met servies, tekeningen, schilderijen, en meer.

Kijk door de ogen van Lenneke en ervaar de favorieten uit de museumcollectie zoals nooit tevoren. Ze koos alle kunstwerken vanuit een persoonlijke interesse. Haar eigen werk wordt tentoongesteld naast de stukken uit de collectie. Bovendien wordt er gloednieuw werk getoond, speciaal gemaakt voor deze tentoonstelling. Studio Lenneke Wispelwey – Breekbare weelde is onderdeel van het tentoonstellingsconcept OPEN, waarin Museum Arnhem mensen op een andere manier kunst laat ervaren.

Lenneke Wispelwey heeft na haar afstuderen aan de afdeling Product Design van ArtEZ in 2008 haar eigen ontwerpstudio in Arnhem opgericht. Met een passie voor porselein maakt ze poederkleurige stukken met geometrische patronen. Haar inspiratie komt uit haar eigen herinneringen en vondsten uit het dagelijks leven. Haar liefde voor vintage zie je terug in haar atelier en galerie in Velp.

foto: Masha Bakker

Lenneke Wispelwey: “Alle producten worden door mijn twee handen gemaakt en deze handen streven naar perfectie. Het porselein denkt daar soms anders over en kleine onvolkomenheden kunnen dus voorkomen. Deze maken deel uit van het proces en maken elk item uniek.” 

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *