Muren De Groen goed gebruikt

  • Door VVMA
  • 15 juni 2023
  • 0
  • 160 Views

Willem de Haan laat met All Together Solo zien dat na 22 tentoonstellingen veel stukken muur goed gebruikt zijn. Hoe meer werk er gehangen heeft, hoe donkerder de muur kleurt. Maar er zijn ook plekken die nog nooit zijn gebruikt en daar is de muur maagdelijk wit. Behalve op de plekken waar de Haan nu zijn ‘solo’ uit de titel laat zien.

In het atrium hangt ‘Evidence of Things That Never Happened: Green’ uit 2022. Een groene auto stond geparkeerd voor het woonappartement Das Weisse Haus in Wenen. Een emmer groene lak en schildersgereedschap werden toegevoegd en achtergelaten als plaats delict. Ingelijst in een plexiglas box bevat het werk nog een ‘bewijsstuk’.

-Evidence of Things That Never Happened: Green, 2022 , print op Hahnemühle papier, lak, kwast in plexiglas lijst, 20 x 28 x 3,5 cm, foto’s: @thankswillem

De heatmap die Willem de Haan maakte van de lange muur in de grote zaal is 1406 cm lang en 483 cm hoog. En je ziet duidelijk dat er één heel veel gebruikt stukje muur is, want heel donker gekleurd. Ernaast een kleine poging die ook goed gebruikt is. Maar dan valt het snel uiteen in een groot geel gebied en wat kleinere gele clusters. Het is het stukje muur waar je blik naar toe getrokken wordt bij binnenkomst; iets links van het midden want de ruimte loopt rechts smaller naar achter door.

Goed te zien zijn de diagonale lijnen die komen van het werk van Roos van Haaften (Show.09), de organische cirkels zijn de blobs van Hester Oerlemans (Show.14) en in de geblokte vorm is het Flitserhuis van Mirjam Kuitenbrouwer te herkennen dat hier hing in de groepstentoonstelling The Model (Show.13) en dat we daarna aan de collectie hebben kunnen toevoegen. De tentoonstelling All Together Solo loopt tot en met 13 augustus. Collectie De Groen is  open van donderdag tot en met zondag van 12-17 uur.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *